Ateliere

AtelierMSBJan2013.jpg

20 mai 2014, Atelier interactiv "Temerile părinților legate de educația Montessori la școala elementară"

Afis atelier interactiv.jpg

Curs practic de aplicare a principiilor de interdisciplinaritate în clasele gimnaziale
București, 31 august 2015

Pentru a sărbători opt ani de activitate în domeniul educației, Asociația “Education for Life” organizează pe 31 august 2015, un curs practic de aplicare a principiilor de interdisciplinaritate, oferit gratuit profesorilor de gimnaziu.

Cursul are la bază principiul învățării integrate, globale și abordarea interdisciplinară a unor conținuturi din mai multe sfere ale cunoașterii studiate la școală: Româna, Matematică, Istorie, Geografie, Botanică, Zoologie, Chimie, Fizică, Astronomie, Muzică, Arte plastice.

Premisa de bază este înțelegerea legăturii profunde dintre fiecare materie predată și contextul concret al vieții de zi cu zi, a interconexiunii dintre conceptele regăsiteîn materiile predate distinct la școală, astfel încât copilul să primească o privire de ansamblu a universului, ca o unitate dinamicăîn care totul se află în interdependență. Materiile devin atractive pentru elevi atunci când aceștia sunt antrenați în experiențe de învățare prin care descoperă legătura dintre informațiile primite în școală și viața lor reală.

Modul de predare va fi interactiv, pornind de la experiența didactică a cursanților. Scopul cursului este să ofere instrumente de lucru și principii care să incite creativitatea profesorilor spre inițierea unor activități și materiale didactice noi, în spirit holistic.

Loc de desfășurare: Școala Montessori București, str. Țepeș Vodă, nr. 79, sector 2, București

Data: 31 august 2015

Program: 9:30 – 16:00

Coordonatori: Ana-Maria Brezniceanu, Președinta Asociației“Education for Life” , Florina Silivestru și Lavinia Cârcu

Număr participanti: 25 (locuri limitate)

Eligibilitate: Cursul se adresează profesorilor de gimnaziu din București.

Detalii și înscriere: Candidații sunt rugați să trimită un Curriculum Vitae și o scrisoare de intenție prin care argumentează deschiderea lor pentru abordarea interdisciplinară a materiei pe care o predau. Înscrierea se face la adresa contact@montessoribucuresti.ro pâ la data de 27 august 2015.


 
Copyright © 2007-2017 Montessori School of Bucharest. All rights reserved