Echipa educațională

Ana-Maria BREZNICEANU - Fondator și Director Montessori School of Bucharest - Școala Montessori București

Ana este membru fondator al Montessori School of Bucharest - Școala Montessori București, director administrativ și responsabil de catedra de limbi străine.

Drumul de școală al Anei a început în Maroc. În clasele mici s-a întors în Romania, unde a continuat școala până la Facultatea de Limbi Străine din București, secția Franceză-Engleză (1997) și Masterul în Studii Canadiene (2001) de la Universitatea București. Studiile doctorale la Ontario Institute for Studies in Education, Canada i-au confirmat Anei vocația de coordonator de proiecte educative și  i-au întărit hotărârea de a urma un drum nou, firesc și responsabil: acela al educației Montessori în învățământul privat din România.

Pe lângă experiența de lucru cu adulții, ca asistent universitar în România și profesor de colegiu în Canada, Ana se bucură de energia pe care i-o dă lucrul în preajma copiilor. De la deschiderea grădiniței Montessori Kindergarten of Bucharest în 2007, le-a asigurat copiilor un spațiu potrivit și a strâns în jurul ei oameni frumoși care împreună au închegat o comunitate.

Din dorința de a ajuta la răspândirea educației Montessori autentice în România, în februarie 2012 Ana a reușit, împreună cu alți șase membri fondatori, să pună bazele Asociației pentru Dezvoltarea Educației Montessori în România (A.D.E.M.R.), singura organizație din România afiliată la Association Montessori Internationale (AMI), cea mai prestigioasa asociație Montessori internațională. Un an mai târziu, Ana devine unul dintre membrii fondatori ai Institutul Montessori București (MIB), primul centru de formare din România afiliat la AMI. Din 2014, Ana colaborează ca trainer cu Teach for Romania.

În 2015 Ana-Maria a fost aleasă Antreprenorul lunii noiembrie 2015 de către Ambasada Statelor Unite la București.

Ana se bucură cel mai mult de rolul de mamă, de prietenia oamenilor apropiați și de unicitatea fiecărui colț de natură.


Florina SILIVESTRU - Învățătoare Montessori AMI (6-12 ani). Director de studii MSB

Florina are stofă de dascal, fler și chemare pentru domeniul educației. S-a alăturat echipei noastre în anul 2011, cu hotărârea de a lua în grijă prima grupă de școală Montessori.

Și-a început formarea în Liceul Pedagogic din Slobozia (2005), după care a continuat cu Facultatea de Istorie din Constanța (2008) și cu Masterul în Politică mondială (2011).

După facultate, Florina s-a întors la profesia de educator și a căutat cu perseverență un firesc al copilului în drumul lui prin școală. L-a găsit în educația Montessori. Drept urmare, a urmat cursul AMI de formare ca învățător Montessori la Montessori Institute of North Texas. A absolvit acest curs în vara anului 2013.

Urcușul pe munte, liniștea nopții și vara la țară îi inspiră Florinei farmecul unei lumi fericite.


Lavinia CÂRCU - Învățătoare Montessori AMI (6-12 ani)

Lavinia crede în potențial. Crede cu putere că fiecare dintre noi e născut cu ceva ce merită explorat și extins. Și-a format gândirea logică în Universitatea Politehnica din București (2010), unde – în mod paradoxal – i s-a deschis drumul spre improvizație și educație non-formală. A devenit co-fondator al incubator107, un proiect educațional care încurajează pasiunile și găsirea vocației, și a colaborat cu British Council pentru tabere și ateliere de „Improvizație teatrală” și „Experimente și jocuri de logică”.

Lavinia s-a alăturat echipei în 2013 ca asistent pentru grupa de 6-9 ani, iar din septembrie 2014 îi îndrumă pe școlarii de 9-12 ani. Lavinia a absolvit cursul AMI de formare ca învățător Montessori pentru copiii între 6 - 12 ani la Montessori Center of Minnesota (2013 - 2015).

Lavinia a crescut privind apusurile. Îi plac lumina reflectată în geamuri, numerele palindrome și umorul fin pe care ni-l oferă uneori paradoxurile și situațiile întâlnite în viață.


Ana COJOCARU, Profesoară de biologie. Profesoară Montessori AMI (în formare)

Ana a absolvit Facultatea de Biologie, Universitatea București în 1998 și are un Master în Ecothenie (educație pentru protejarea mediului).

Fiind mereu în căutare de noi metode de educație non-formală a fost șef de patrulă la Asociația Cercetașii Munților, unde a participat la workshopuri de playfull parenting, de cooperare și disciplină. Este fondatoare a Asociației Easyeco de educație pentru mediu, unde a lucrat ca manager de proiect și formator pentru copii și părinți.

Ana s-a alăturat echipei Montessori din septembrie 2015 ca profesoară de biologie și asistentă la comunitatea 9-12 ani. Din februarie 2016 urmează cursuri AMI de învățător/profesor Montessori la nivel 6-12 ani, la Centre de Formation Montessori Francophonie, Geneva - Archamps.


Daria CÎMPEAN FÎNARU, Educatoare Montessori AMI (3-6 ani). Director de studii MKB

Daria a venit în echipa MSB în toamna anului 2009 ca educator – coordonator al activităților de după-amiază, iar acum este educatoarea uneia dintre cele patru grupe de 3 - 6 ani și Director de studii. Daria a absolvit în 2012 cursul AMI de pregătire pentru educatori Montesssori, nivelul 3 - 6 ani (Praga 2011 - 2012).

Facultatea de Psihologie și Științele Educației (Universitatea București, 2010), lucrul cu copii din centre de plasament și tabere educative și perioada de voluntariat din cadrul ONG-ului “Salvați Copiii” au fost perioade de care Daria își amintește cu drag.

Persoană entuziastă, cu un rafinat simț al observației și spirit artistic, Dariei îi plac marea și ploaia, gătitul, diminețile lungi de weekend și lucrurile de valoare bricolate din nimicuri.


Angélique Crystal BRAKEL - Educatoare Montessori AMI (3-6 ani)

Crystal s-a alăturat echipei noastre în 2010. A fost ca o reîntoarcere la primii ani de viață, la educația și la materialele Montessori pe care le-a îndragit cand era copil. Născută în Olanda, și-a petrecut prima parte din viață în India.

În prezent este educatoare la o grupă de 3 – 6 ani. A abolvit cursul NAMC (North American Montessori Center) și are diploma AMI pentru educatori Montesssori, nivelul 3 - 6 ani, de la Institutul Montessori București (2015).

Experiența de predare a limbii engleze în diverse țări (Ungaria, Lituania, Elveția) a îmbogațit-o spiritual și i-a deschis perspectiva unei lumi unice: aceea a copilăriei. Crystal a lucrat ca voluntar în orfelinate și centre de ajutor pentru copii și adolescenți. A studiat Teoria și practica educației timpurii, studii finalizate cu diploma IES (International Educational Services) în 2002. Cursurile de muzică și artă pe care le-a frecventat (cu recunoaștere din partea Fundației Bluebird) i-au întregit bucuria pe care i-o provoacă întâlnirea cu frumosul.

Noul discret, simplitatea și viața dinamică o mențin pe Crystal într-o continuă bună dispoziție.


Loredana DĂNILĂ NEDA – Educatoare Montessori AMI (3-6 ani)

Din 2009 până în prezent, Loredana s-a dedicat copiilor MSB. A sprijinit cu discreție și dăruire lucrul educatoarei Montessori la grupele copiilor de 3 – 6 ani, pentru ca mai apoi, începând din toamna anului 2013 să devină ea însăși educatoare.

A terminat liceul în Covasna (2006), Facultatea de Teologie din cadrul Universitatii București (2006), după care a frecventat mai multe cursuri de management și consiliere.

Loredana a urmat cursurile de pregătire pentru educatori Montesssori organizate la Institutul Montessori București (2013-2015) si deține diploma AMI pentru educator Montessori la nivel 3-6 ani.

Îi place primăvara, preferă culoarea mov și o încântă mireasma florilor de câmp.


Adela Munteanu, Educatoare Montessori AMI (3-6 ani)

Până nu demult, Adela se autodefinea ca fiind un om în căutarea "Drumului". Acum ştie că acest drum presupune incursiuni fascinante în lumea copilăriei şi o stare permanentă de redescoperire a propriei persoane.

Adela este absolventă a Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia – specializarea Asistenţă Socială (2010). În 2011 a beneficiat de o bursă Erasmus de practică în Malta, unde a avut ocazia să lucreze cu copii de vârstă şcolară şi preşcolară, în cadrul unei şcoli de vară. Ea crede că această experienţă, împreună cu cei 3 ani de voluntariat în mediul studenţesc şi perioada în care a lucrat cu copii provenind din medii defavorizate, au constituit baza perfectă pentru evoluţia sa profesională. 

Adela a absolvit Cursul de educator Montessori la nivel 3-6 ani, organizat de Institutul Montessori Bucureşti (2013 – 2015).

Adela consideră că este suma unor întâmplări fericite, iubeşte primăvara, muntele şi muzica folk, iar în timpul liber realizează obiecte de decor şi scrie proză scurtă.


Florentina DINESCU - Educatoare Montessori AMI (0-3 ani)

Florentina este educatoare la una din grupele copiilor de 2-3 ani de la MSB. S-a alăturat echipei noastre în anul 2009, cu entuziasm și dăruire.

Educația Montessori i s-a potrivit atât de bine încât a luat o decizie hotărâtoare în această direcție: în vara anului 2012 a obținut diploma AMI, la absolvirea cursului "Assistants to Infancy", la Montessori Training Centre of British Columbia, Canada.

Florentina este absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine de la Universitatea București, secția Engleză-Franceză.

Este pasionată de artă și îi place să croșeteze botoșei pentru nou-născuți.


Andreea Gianina SOGOREAN - Educatoare Montessori AMI (0-3 ani)

Andreea s-a alăturat echipei noastre în 2009. Și-a descoperit pasiunea de a lucra cu copiii încă din timpul liceului, când a participat ca voluntar la organizarea de tabere pentru copii devaforizați.

Andreea a terminat liceul în Hunedoara (2005), Facultatea de Teologie (2008) și Facultatea de Sociologie – Psihologie (2011).  A urmat Cursul AMI pentru Asistent de Educator Montessori, organizat în primăvara lui 2013 de MIB - Institutul Montessori București. Din martie 2014 pâna în iunie 2015 a fost cursanta Patriciei Wallner la Cursul AMI pentru educator Montessori la nivel 0-3 ani, de la Institutul Montessori București. La finalul cursurilor, Andreea a obținut diploma AMI de educator Montessori la nivel 0-3 ani.

Îi plac excursiile la munte, face aranjamente florale pentru prieteni și organizează petreceri surpriză. Ar vrea să viziteze Islanda, iar la noi in țară ar vrea să ajungă la Vulcanii Noroioși.


Tatiana Silvia MOSUTAN - Educatoare Montessori

Tatiana este educatoare la a doua grupă de copii de 2 – 3 ani înființată la MSB în primavara lui 2011.

După Liceul Pedagogic în Slobozia (2006) și Facultatea de Administrație și Afaceri de la Universitatea București (2009) Tatiana s-a convins, prin comparație, că lucrul cu copiii o împlinește cel mai mult. A devenit trainer MindLab, a profesat ca educatoare și și-a propus să se dedice copiilor mici. În acest sens, se pregatește să urmeze cursul Montessori pentru copii de până la 3 ani. A urmat cursul AMI pentru Asistent de Educator Montessori, organizat în primăvara lui 2013 de MIB - Institutul Montessori București.

Tatiana își găsește liniștea în veselia unui zâmbet și în apropierea unei persoane dragi. În timpul liber este pictor din pasiune și gospodină impecabilă.


Eva PIROȘCĂ - Asistentă de educatoare Montessori

Dialog în clasa Montessori:
- Ne-a spus cineva să căutăm în dicționar cuvântul ”imperturbabil”... Eva, ce înseamnă ”imperturbabil”?
- Păi, eu sunt dicționarul?
- Da!
- Nu...
- Ah, da... Ești doar psiholog.  
 
Eva redescoperă cine este, zi dupa zi, cot la cot cu micuții Montessori. A absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice (2008) și Facultatea de Psihologie (2011) la București, în cadrul SNSPA. Se formează ca psihoterapeut (anul IV) la Asociația Română de Psihoterapie Centrată pe Persoană. Din 2010, povestește despre familie și psihologia copilului, în revista electronică Qbebe. A absolvit cursul de Asistent Montessori AMI, la Institutul Montessori București, în 2013.
 
Eva spune: "În septembrie 2012 m-am alăturat echipei MSB, fără să bănuiesc ce mă așteaptă. De atunci, în chip tainic, învăț de la copii să dau sens tuturor lucrurilor pe care le-am învățat de-a lungul timpului... Cineva m-a întrebat ”Ce faci tu acolo, toată ziua, printre copii?” Om mă fac..

Mihaela GHERGHE, Profesoară de engleză

Vera CODREANU, Asistentă Montessori AMI (6 - 9 ani)

Alin SAVU, Profesor de engleză. Asistent Montessori AMI (3-6 ani)

In anul 2014 Alin a obținut diploma de master in Antropologie la SNSPA, București cu un studiu despre timpul copiilor. Este doctorand în Antropologie la SNSPA, București cu un studiu despre homeschooling în România. 


Adriana Șerban, Asistentă Montessori AMI (3-6 ani)

Adriana este absolventă a Universității București, Facultatea de Litere. După aproape 10 ani de experiență în companii private și ONG-uri, a ales domeniul educație și lucrul cu copiii. Astfel, a venit în echipa Școlii Montessori București și a urmat cursul AMI pentru Asistent de Educator Montessori, organizat în februarie-martie 2016 la MIB - Institutul Montessori București.

Adrianei îi place să gătească sanatos și crede în hrana ca medicament.


Silvia CONDURACHI - Asistentă Montessori AMI (3-6 ani)

Silvia Condurachi face parte din echipa noastră din iunie 2015. Este licențiată în Comunicare și relații publice, FJSC, Universitatea București și masterandă în Comunicare corporativă și resurse umane, în cadrul aceleiași facultăți.

Silvia a renunțat la mediul corporatist pentru a deveni ghid în universul copiilor.

Ii place să citeacă romanele lui Paul Auster, să se uite la filme vechi și nu ratează vacanțele la țară.


Dorina CONSTANTIN, Asistentă Montessori AMI (3-6 ani)

Dorina a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia Japoneză-Engleză, Univesitatea București.

Face parte din echipa Școlii Montessori București din septembrie 2015. În martie 2016 a absolvit cursurile pentru asistenţi Montessori AMI la nivel 3-6 ani de la MIB - Institutul Montessori București.

Când nu răspunde la „de ce-urilor” copiilor, merge la cursurile Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan şi face voluntariat în Brigada de Voluntari şi în ASLS (Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine).

Dorinei îiplac răsăriturile la mare şi lumina caldă de la apus, atmosfera de „acasă” de la grădiniţă, concertele văzute din primul rând, fotografia, oamenii şi poveştile lor.


 
Copyright © 2007-2017 Montessori School of Bucharest. All rights reserved